dissabte, 31 d’octubre del 2015

Festa de Sa Trencada 2015

AQUÍ podeu veure la notícia a l'edició digital de "El periódico de Ibiza". 


Reportatge de la TEF:

divendres, 30 d’octubre del 2015

dimecres, 28 d’octubre del 2015

dimarts, 27 d’octubre del 2015

Programa de voluntariat lingüístic

L’Ajuntament d’Eivissa i l’Institut d’Estudis Eivissencs reprenen el programa de voluntariat lingüístic al municipi d’Eivissa, un recurs molt sol·licitat per les persones interessades en parlar la llengua catalana de manera fluïda i segura.

El voluntariat lingüístic té uns objectius clars: augmentar l’ús social de la nostra llengua; crear un marc en què els no catalanoparlants puguin practicar la llengua, i adquirir així seguretat i millorar l’expressió oral; que els catalanoparlants s’avesin a parlar en català als nouvinguts, i fomentar la convivència i l’intercanvi entre les diferents cultures.
L’activitat central del programa és fer parelles lingüístiques: es posen en contacte persones que parlen català amb altres que l’han començat a aprendre i el volen practicar. Les dues persones adquireixen el compromís de trobar-se un mínim de deu sessions d’una hora de durada i a parlar de manera relaxada i tranquil·la de temes diversos.
No es tracta d’un curs de català, no hi ha voluntat acadèmica. Es vol que els participants s’avesin a fer servir el català amb naturalitat.

Poden inscriure’s totes persones que vulguin practicar el català i en tenguin ja uns coneixements mínims, i tots els catalanoparlants que volem contribuir que els nouvinguts adoptin la nostra llengua i la facin seva.

Les persones interessades hauran d’emplenar un formulari d’inscripció amb les dades personals, la disponibilitat horària, i els interessos, de manera que es puguin ajuntar una persona voluntària amb una d’aprenent en funció de la seua disponibilitat i preferències (per horaris, interessos...).
A partir de la presentació que faci l’IEE, la parella lingüística decidirà on es troba, i quan. En tot moment, es pot contactar amb l’Entitat, encarregada de gestionar el programa de manera contínua.

Us animam a participar activament en aquesta nova activitat. Per portar endavant aquesta iniciativa, necessitam la vostra col·laboració. Si teniu interès en participar-hi, posau-vos en contacte amb l’IEE.


INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS:
Institut d’Estudis Eivissencs
Carrer de Pere Francès, 12, 1er 2ª
07800 Eivissa
TL: 971 31 27 75


HORARI: de dilluns a dijous, de 09.30 a 13.30 h i de 17.00 a 20.00 h. Divendres, de 09.30 a 14.30 h.

dimarts, 20 d’octubre del 2015

Visita Escola Municipal de Música

El divendres passat, l'Escola  Municipal de Música de Sant Antoni ens va fer una visita molt especial. Ens varen mostrar alguns instruments i varen tocar per nosaltres. Si esteu animats a fer una activitat extraescolar musical, podeu anar a parlar amb en Toni i concretar com ho fareu, el podeu trobar al Punt Jove.

GRAN FESTA DE HALLOWEEN 2015- 30 D'OCTUBRE

El proper divendres 30 d'octubre, celebrarem com cada any la gran Festa de Halloween 2015, amb molt de menjar i beure, castells inflables, jocs, tallers de maquillatge i altres activitats pe passar una tarde "terrorífica".
  Us animem a venir disfressats tots, pares i infants, per tal de passar-ho millor.
  Els propers dies , lliurarem una nota als alumnes amb tots els detalls.

dilluns, 19 d’octubre del 2015

Institut d’Estudis Eivissencs_ Activitats

L’Institut d’Estudis Eivissencs ha organitzat la seua primera subhasta d’art: ARTiVI. TOTES LES ACTIVITATS d'aquest esdeveniment se celebraran a la sala Ebusus, al passeig de s'Alamera 18, Eivissa.

Amb aquest acte pretenem, en primer lloc, aportar una visió general de la pintura i l’escultura a Eivissa i donar a conèixer una mica més els nostres artistes. D’altra banda, pretenem també popularitzar, encara més, el vi que es fa a l’illa. I, en darrer terme, pretenem obtenir recursos per a l’edició de diversos llibres que la nostra Entitat té pendents de publicar.
L'exposició de les obres a subhastar s'acompanyarà de conferències, i un tast de vins a càrrec dels cellers de can Maymó, sa Cova i can Rich.

Nombrosos artistes han cedit obres per a aquest esdeveniment. Podeu consultar el catàleg i els preus de sortida al web que s’ha creat expressament:  https://ieeartivi.wordpress.com

El programa d’actes serà el següent:

     Dimarts 20 d’octubre, a les 20.00 h, Vi nou. El vi d’Eivissa al segle XXI. Del vi pagès al “Vi de la Terra”, conferència a càrrec de Josep Lluís Joan, tècnic del Consell d’Eivissa.
20.45 h Celler can Maymó. Presentació del celler i tast dels seus vins.
21.00 h Inauguració i visita a l’exposició.
     Dimecres 21 d’octubre, a les 20.00h, lectura poètica: Els nostres poetes i el vi, organitzada per Nora Albert.
20.45 h Celler sa Cova. Presentació del celler i tast dels seus vins.
     Divendres 23 d’octubre, a les 20.00 h, Vi antic. El vi d’Eivissa des dels cartaginesos fins als nostres dies, a càrrec de Glenda Graziani i Antoni Ferrer Abárzuza.
20.45 h Celler can Rich. Presentació del celler i tast dels seus vins.
     Dissabte 24 d’octubre, a les 19.00 h, subhasta de les obres a càrrec del periodista Pep Costa.

Hi haurà dues maneres de participar en la subhasta:
   1. In situ el dissabte 24. Serà necessari inscriure’s entre les 18.00h i les 19.00 h del mateix dia, o amb antelació, a l’IEE, per mail o en persona. Se us adjudicarà un número que us identificarà durant tota la subhasta.
   2. Licitar amb antelació. Fent arribar a l’IEE, per mail o en persona i abans del divendres 23 a les 13.00h, la vostra oferta màxima per a cada obra per a la que desitgeu pujar. El subhastador licitarà per valtros, partint sempre del preu de sortida de l’obra. Per licitar amb antelació caldrà que us identifiqueu plenament i deixeu un número de telèfon al que contactar amb valtros. De no ser així la vostra puja no podrà ser tinguda en compte.

Esperam que aquesta proposta sigui del vostre interès.

Marià Mayans i Marí
President de l’IEE